tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dkg élesztő (pici tejben felfuttatva),
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
2 kávéskanál só,
hajtogatás közbeni kenéshez:
10 dkg margarin,
20 dkg reszelt sajt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük.
Közben a 10 dkg margarint a 20 dkg reszelt sajttal kikeverjük, de egy keveset a sajtból félreteszünk a tetejére.
A tésztát kisodorjuk, a fele /sajt-margarin/masszával megkenjük, és összehajtogatjuk. Újra 30 percet pihentetjük. Ismét kisodorjuk, és a massza másik felét is rákenjük, majd hajtogatjuk.
Megint 30 percet várunk vele, kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, rászórjuk a félretett sajtot, majd közepes tűznél szép pirosra sütjük.
Szalagos leveles lesz!
Az összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő:Elkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta. 1-cm vastagságúra kinyú...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölte...
Elkészítési idő:Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: 1 óra