tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dkg élesztő (pici tejben felfuttatva),
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
2 kávéskanál só,
hajtogatás közbeni kenéshez:
10 dkg margarin,
20 dkg reszelt sajt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük.
Közben a 10 dkg margarint a 20 dkg reszelt sajttal kikeverjük, de egy keveset a sajtból félreteszünk a tetejére.
A tésztát kisodorjuk, a fele /sajt-margarin/masszával megkenjük, és összehajtogatjuk. Újra 30 percet pihentetjük. Ismét kisodorjuk, és a massza másik felét is rákenjük, majd hajtogatjuk.
Megint 30 percet várunk vele, kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, rászórjuk a félretett sajtot, majd közepes tűznél szép pirosra sütjük.
Szalagos leveles lesz!
A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt megfuttatom vízben. Közbena lisztet, a sót, borsot, kolbászt összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojást. Vizzel közepes keménységű tésztát gyúrok. P...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és olajat, majd alaposan kidolgozzuk. kb. 1 órát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű