menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 tojás, fél cs. sütőpor, 90 ml tejföl, 75 ml tej, 1 kk cukor, fél élesztő (2,5 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 lapos ek. só.

Elkészítés:


Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és az egészet összedolgozzuk. Hajtogatjuk, kelesztjük, hajtogatjuk, nyújtjuk, bevágjuk, tojással megkenjük, szaggatjuk, sajtozzuk és hideg sütőben kezdjük sütni

Kinek a kedvence ez a recept?


Bujtorné Káli
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Sajtos, baconos stangli
Sajtos, baconos stangli

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kip...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos burek (Matyi Éva)
Húsos burek (Matyi Éva)

Most sertés és marhahús keverékéből készült. Figyelni kell arra, hogy elég zsíros legyen mindkét hús. De általában csak marhából szoktam, kellően zsírosból másképp szaraz lesz. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sós rudacskák
Sós rudacskák

A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megke...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos keksz
Sajtos keksz

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén aprá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk