60 dkg liszt, 1 tojás, fél cs. sütőpor, 90 ml tejföl, 75 ml tej, 1 kk cukor, fél élesztő (2,5 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 lapos ek. só.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és az egészet összedolgozzuk. Hajtogatjuk, kelesztjük, hajtogatjuk, nyújtjuk, bevágjuk, tojással megkenjük, szaggatjuk, sajtozzuk és hideg sütőben kezdjük sütni
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost sertés és marhahús keverékéből készült. Figyelni kell arra, hogy elég zsíros legyen mindkét hús. De általában csak marhából szoktam, kellően zsírosból másképp szaraz lesz. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén aprá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes