Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-3,5 dl tej
1 csapott evőkanál só
1 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka
2 db lila hagyma
2 db kukoricakonzerv
30 dkg reszelt sajt
2 db fokhagymagerezd
1 doboz tejföl
bacon kockára vágva
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.
A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.
Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát. Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom. Összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajtos-magos masni: A felengedett leveles tésztát deszkára tesszük, és 1 × 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket masniformára hajtjuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes