Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg darált tepertő
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
só, bors, köménymag
1 tojás a megkenéshez
1 dl tejföl
Ahogyan készítem:
Az élesztőt felfuttatom egy kis langyos tejben egy csipet cukorral.
A lisztet, a tepertőt és a zsírt, sót, borsot elmorzsolom, majd beleteszem az élesztős tejet, a tejfölt és összegyúrom. Pihentem fél órát, majd kinyújtom és összehajtom kétszer egymás után, ekkor már nem kell pihentetni. Végül ujjnyi vastagra kinyújtom, és kicsi pogácsákat szaggatok belőle. Tepsin pihentem kb 20 percet. Megkenem tojássárgájával, megszórom köménymaggal. Előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütöm.
Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverem a langyos cukros tejben. Hagyom, hogy kb. 10 perc alatt felfusson. Ezalatt a lisztet elmorzsolom a margarinnal, elkeverem a sóval. Közepébe mélyedést készítek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, összekeverem, félreteszem, ezek a száraz hozzávalók. A tejet ezután kicsit meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt és hagyt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. ? A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű