Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg darált tepertő
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
só, bors, köménymag
1 tojás a megkenéshez
1 dl tejföl
Ahogyan készítem:
Az élesztőt felfuttatom egy kis langyos tejben egy csipet cukorral.
A lisztet, a tepertőt és a zsírt, sót, borsot elmorzsolom, majd beleteszem az élesztős tejet, a tejfölt és összegyúrom. Pihentem fél órát, majd kinyújtom és összehajtom kétszer egymás után, ekkor már nem kell pihentetni. Végül ujjnyi vastagra kinyújtom, és kicsi pogácsákat szaggatok belőle. Tepsin pihentem kb 20 percet. Megkenem tojássárgájával, megszórom köménymaggal. Előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütöm.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 220 fokra előmelegítjük. A mélyhűtött leveles tészta a meleg konyhában 30 perc alatt felenged. A tésztalapokat 5-5 csíkra vágjuk, majd a csíkokat két végüknél megfogva m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű