1,5 kg sima liszt (BL 55)
75 dkg margarin
400 g doboz tejföl
2 tojás
2 dl tej
10 g élesztő
cs. cukor
2 ek. só
35 dkg reszelt sajt
kenés:
1 tojás
15 dkg reszelt sajt.
Este összegyúrni, reggelig hűtőbe tenni. Másnap elosztom 3 felé , átgyúrom, 20 percig pihii. Ujjnyi vastagra nyújtom és közepes szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 20 percig kelesztem. Tetejüket lekenem tojással és megszórom reszelt sajttal vagy magokkal. Előmelegített sütőbe 170 fok 18 - 30 perc alatt megsütöm. 150 db lesz.
A főtt burgonyát és a túrót - ha lehet - pépesre összetöröm. A lisztet összekeverem a zsiradékkal, sóval, sütőporral, tojással, majd összegyúrom a burgonyával és túróval. 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe, simára keverjük egy teáskanálnyi liszttel, és letakarva felfuttatjuk. 2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesLisztet szitálni a sikérrel és a sóval. Zsiradékokat elmorzsolni alaposan, + bele a reszelt sajt, és a felfutott élesztővel együtt mindent alaposan összedolgozni. Meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F). 2. Készítsd el a tölteléket: Egy nagy tálban keverd össze a feta sajtot, a túrót, a tojásokat, a friss kaprot, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű