1 pohár tejföl
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
2,5 teáskanál sót
25 dkg puha margarint ( lehet zsírral vegyesen)
3 tojás sárgája.
Ezt összegyúrni és letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Ha nincs ennyi időd, akkor is pihenjen a hűtőben 2-3 órát. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtani, meghajtogatni, majd rögtön, pihentetés nélkül kinyújtani kb 1,5 cm-re. Tejjel, vagy tojással lekenni, sajttal megszórni, és pogácsát szaggatni. Papiros tepsire téve, előmelegített 200 fokos sütőben kb.20-30 perc alatt pirosra sütni.
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítottam, kb. 1,5 dl-ben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni. Közben a maradék tejet a dagasztógép táljába öntöttem, hozzáadtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű