250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
7 g friss Budafoki élesztő
200 ml víz
1 csapott kk só
pici cukor az élesztő futtatásához
2 ek olaj
Kenéshez:
1 ek Univer pizzakrém
1 ek Univer ketchup
1 tk laktózmentes tejföl
A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb. 40 percet. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel... és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle.. A tészta csíkot a két végét egymásra hajtottam... ...megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem... 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöttem.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk. Ha szép sima, hólyagos a tészta, apránként beledolgozzuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom és derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom. Perec esetében perecszagatóval kiszaggatom és megkene...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félre...
Elkészítési idő: 70 min Nehézség: Közepes