Családireceptkönyv.hu

Glutén- és laktózmentes pizzakrémes grissini


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
7 g friss Budafoki élesztő
200 ml víz
1 csapott kk só
pici cukor az élesztő futtatásához
2 ek olaj

Kenéshez:
1 ek Univer pizzakrém
1 ek Univer ketchup
1 tk laktózmentes tejföl

Elkészítés:


A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb. 40 percet. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel... és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle.. A tészta csíkot a két végét egymásra hajtottam... ...megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem... 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöttem.

Glutén- és laktózmentes pizzakrémes grissini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 30 PERCES SAJTOS RÚD
30 PERCES SAJTOS RÚD

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rétestésztában sült camembert
Rétestésztában sült camembert

A réteslapokat olvasztott vajjal megkenjünk, és kis téglalapokra vágjuk. A sajtot feldaraboljuk, és belecsomagoljuk a réteslapokba. Az elkészült csomagocskákat sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós stángli
Sós stángli

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és egy kis cukorral. A tészta hozzávalóival és a felfutott élesztővel tésztát gyúrunk. Közben a rámát kikeverjük a sóval és 6 egyenlő részre osz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk