250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
7 g friss Budafoki élesztő
200 ml víz
1 csapott kk só
pici cukor az élesztő futtatásához
2 ek olaj
Kenéshez:
1 ek Univer pizzakrém
1 ek Univer ketchup
1 tk laktózmentes tejföl
A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb. 40 percet. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel... és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle.. A tészta csíkot a két végét egymásra hajtottam... ...megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem... 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, nem kell keleszteni. Kinyújtani , bekenni tojással , megszórni sajttal , lehet vágni ! ennyi az egész Én a ráma helyett teljes egészében házi disznó zsírt használok.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyur,betölt,süt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű