Mária Erhardt 30dkg reszelt cukkini (most "helyastól" s nem kicsavarva), 5dkg zöldbanán liszt, 5dkg tápióka liszt, 4 dkg tojásfehérje por, só, fokhagyma, medvehagyma, gyömbér (ízlés szerint amilyet szeretnétek), 3 tojás s víz, hogy sűrű massza legyen. A tápióka liszttől picit sütéskor felpuffad utána összeesik. A lisztet, fűszereket, zöldségeket lehet variálni. Finom hagymával, spenóttal, répával, zellerrel, sóskával, céklával. Mariann sztem finom lehet szárított paradicsommal és olíva bogyóval is. Finom, gyors és fagyasztható, piritósnak is és "bundáskenyérnek" is (akkor zöldség nélkül). Bambuszrosttal ropogós lesz.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük és átszitáljuk a lisztet. Belekeverjük a sót. Kimérjük a vajat és összemorzsoljuk a liszttel. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A vajas liszt közep...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztána...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű