menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt,
- 25 dkg Ráma,
- 2 db tojássárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 ek só,
- 1 ek cukor,

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge keménységű tésztát kapunk, amit hólyagosra kidolgozunk, 1/2 óráig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk. 20 percig újra pihentetjük megint nyújtjuk, hajtogatjuk. Ismét 20 percig pihentetjük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megrácsozni és a tojássárgájával megkenni, Reszelt trapista sajttal megszórni és kiszaggatni. Tepsiben 30 percet pihentetni és kisütni.

Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Virslis-sajtos virágok
Virslis-sajtos virágok

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejfölt. a tejben felfuttatjuk az élesztot (langyos tejhez 1 tk. Cukor) az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ágota
Libazsíros-lila hagymás pogácsa
Libazsíros-lila hagymás pogácsa

A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habkönnyű sóskifli
Habkönnyű sóskifli

Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fekete szezámmagos sajtos rúd
Fekete szezámmagos sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk