- 50 dkg liszt,
- 25 dkg Ráma,
- 2 db tojássárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 ek só,
- 1 ek cukor,
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge keménységű tésztát kapunk, amit hólyagosra kidolgozunk, 1/2 óráig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk. 20 percig újra pihentetjük megint nyújtjuk, hajtogatjuk. Ismét 20 percig pihentetjük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megrácsozni és a tojássárgájával megkenni, Reszelt trapista sajttal megszórni és kiszaggatni. Tepsiben 30 percet pihentetni és kisütni.
A lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és az élesztővel. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, alaposan összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát ka...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűElőző éjszaka már be lehet gyúrni és a hűtőbe tenni, ekkor nem kell, hogy langyosak legyenek a hozzávalók, csak ha aznap akarjuk sütni. A lisztet átszitáljuk, bele egy nagy tálba....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű