- 50 dkg liszt,
- 25 dkg Ráma,
- 2 db tojássárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 ek só,
- 1 ek cukor,
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge keménységű tésztát kapunk, amit hólyagosra kidolgozunk, 1/2 óráig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk. 20 percig újra pihentetjük megint nyújtjuk, hajtogatjuk. Ismét 20 percig pihentetjük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megrácsozni és a tojássárgájával megkenni, Reszelt trapista sajttal megszórni és kiszaggatni. Tepsiben 30 percet pihentetni és kisütni.
Pintérné Joó Éva Burgonyás pogácsa Hozzávalók 40 darabra 1. A tésztához 2. 600 g burgonya (főtt, áttört) 3. 70 ml 2,8%-os tej 4. 1 nagy csipet kristálycukor 5. 25 g élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük a krumplit. Kihűtjük. 2. Villával vagy krumplinyomón áttörjük! 3. A lisztet, élesztőt, margarint, tojást,, tejfölt, sót összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészíts kenhető krémet a tejfölből, túróból, fűszerekből, reszelt hagymából. Ebbe most mustár is menjen. Pucold meg és hosszában szeleteld fel a zöldségeket, amelyekkel mártogatni...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 210 °C-ra melegítsük elő. A száraz adalékokat összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk őket egymással úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos állagú....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű