50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Liszt, margarin túró . Nem teszünk bele mást. Egy éjszakára a hűtőbe tenni. Kinyújtani tepsibe tenni és derelye vágóval rudakra vágni, tojással lekenni,sajttal vagy köménnyel megszórni. Persze a sót sem hagyjuk le....Olyan lesz amikor megsül mintha leveles tésztából készülne . Annak köszönhető,hogy egy éjszakán át pihen a tészta. Pogácsának tökéletes a recept ami itt fent van ......Lehet több féleképpen variálni. Mind finom.....Ki mit szeret, hogyan szokta meg....Lehet úgy is ,hogy margarin,tejföl liszt. 1:1.1 arányú keveréke....Nagyon finom így is . Lehet mákkal ,dióval kifli formában,de egy éjszakára pihenjen a tészta.
A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl és akkor adjuk hozzá a lisztet, amennyit a krumpli felvesz és alaposan összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet összemorzsolom a zsiradékkal, majd az ecettel elkevert vízzel. Egy éjszakát pihentetni kell, másnap 1/2 ujjnyira kinyújtom, lekenem a tojással, sajttal, majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, útifűmaghéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzá keverjük a totut és a sót. Betesszük a hűtőbe legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük és összedolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, a mustárt és a tejet, majd összegyúrjuk. Ezt követ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű