50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Liszt, margarin túró . Nem teszünk bele mást. Egy éjszakára a hűtőbe tenni. Kinyújtani tepsibe tenni és derelye vágóval rudakra vágni, tojással lekenni,sajttal vagy köménnyel megszórni. Persze a sót sem hagyjuk le....Olyan lesz amikor megsül mintha leveles tésztából készülne . Annak köszönhető,hogy egy éjszakán át pihen a tészta. Pogácsának tökéletes a recept ami itt fent van ......Lehet több féleképpen variálni. Mind finom.....Ki mit szeret, hogyan szokta meg....Lehet úgy is ,hogy margarin,tejföl liszt. 1:1.1 arányú keveréke....Nagyon finom így is . Lehet mákkal ,dióval kifli formában,de egy éjszakára pihenjen a tészta.
Egy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy kis kanál cukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkeverjük a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűŐszes hozzávalókat dagasztó tálba rakom kivétel a tej,mert azt adagolva adom a tésztához amennyit felvesz.jól kidagasztom ,hagyom kelni. Majd szilikonos nyújtó lapon-sodróval kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz