80 dkg liszt
2,5 dl étolaj
3,5 dl sör
1.5 cs sütőpor
só
Tésztát gyúrunk, majd négy cipót készítünk belőle. 1/2 cm vastag, téglalap alakú lapot nyújtunk egyenként.
Egyik felét a lapnak megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal, majd a lapot megfordítjuk és megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal
Derelyevágóval 1/2 cm széles és kb 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, majd csavarjuk és sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. A tésztából nagyobb cseresznye nagyságú golyókat készítünk, majd a felmelegített ostyasütőben kisütjük. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel. - A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá. -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekevered a fűszerekkel és a szódabikarbónával, majd a vajjal és az olajjal összemorzsolod. Annyi langyos vizet adsz hozzá, hogy masszív, de jól gyúrható, nem ragacs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés A sütőt előmelegítjük. Míg melegedik a sütő, kikeverjük a tésztát, vagyis az összes hozzávalót simára keverjük. Mini muffinformákba töltjük (2/3-ig), és kb. 17 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű