80 dkg liszt
2,5 dl étolaj
3,5 dl sör
1.5 cs sütőpor
só
Tésztát gyúrunk, majd négy cipót készítünk belőle. 1/2 cm vastag, téglalap alakú lapot nyújtunk egyenként.
Egyik felét a lapnak megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal, majd a lapot megfordítjuk és megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal
Derelyevágóval 1/2 cm széles és kb 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, majd csavarjuk és sütjük.
Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük. Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon. Tegyük 1 ó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. 2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a lágy zsírt, a tojássárgát, végül a tejfölt. 3. Megsózzuk, és a cukrot rászórva jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lisztet margarinnal elmorzsolni 2. túróféléket, tojást, sót hozzákeverni, összegyúrni (rettenetesen nyúlik, ragad) 3. 1 órára/éjszakára hűtőbe tenni 4. Lisztezett deszkán ujj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes