40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Élesztőt felfuttattam Mértem 500 g sima lisztet és 100 g félig durva lisztet. Vettem egy kevés lisztet szórás közbeni szóráshoz. Egyszerre 0,5 csomag sütőporral és 2 ek sóval átsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztő, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. Egy mély tálban keverjük el a liszteket a sóval. Adjuk hozzá a lágy vajat, a tojást, a tejfölt és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes