250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, vagy amilyet szeretsz és épp van otthon)
A sajt kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy villával, míg végül egy sűrű masszát kapsz. Ha híg lenne, tegyél hozzá még egy kevés zabpelyhet, nekem a megadott mennyiség elegendőnek bizonyult.. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát a zabpehely, addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Sütőpapírozott gáztepsibe szellősen egymás mellé tegyél evőkanállal kis gombócokat, a masszából (azért szellősen, mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és csak tésztát eszünk). Szórd meg mindet egy kis reszelt sajttal, - ekkor a sajttal a kezedben egy kicsit lelapíthatod, alakíthatod a gombócot - és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranypirosra sül.
TIPP: Míg az első tepsi sült, elővettem egy kis kaprot a hűtőből és kevertem a maradék masszába belőle, így az az adag már kapros lett!
Te is lehetsz kreatív, mert ezt a sütit el lehet készíteni édesen, édes fűszerekkel és akár gyümölcsökkel is, vagy sósan, fokhagymásan, baconnel, sós ételekhez illő fűszerekkel.
Ebből az adagból kb 20 db korong lett, de ez attól is függ, hogy mekkora korongokat készítesz belőle.
Isteni finom, kívülről ropogós, belül pedig puha, és csak úgy eteti magát... 2 főnek egy jó beszélgetés alkalmával akár egy fél óra alatt is elfogy!
Villámgyors és egyszerű. Gyúrd össze a hozzávalókat a sajt kivételével, rakd rá egy kivajazott tepsire és lapítsd ki nyújtófával. Ne ijedj meg,mert egy lazább málósabb tésztát fog...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, paprikával és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját is és összegyúrjuk a tésztát. (Könnyen nyújtható, de ne rag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha ho...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű