menu

Családireceptkönyv.hu

Alakbarát sajtos korongok


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, vagy amilyet szeretsz és épp van otthon)

Elkészítés:


A sajt kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy villával, míg végül egy sűrű masszát kapsz. Ha híg lenne, tegyél hozzá még egy kevés zabpelyhet, nekem a megadott mennyiség elegendőnek bizonyult.. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát a zabpehely, addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!

Sütőpapírozott gáztepsibe szellősen egymás mellé tegyél evőkanállal kis gombócokat, a masszából (azért szellősen, mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és csak tésztát eszünk). Szórd meg mindet egy kis reszelt sajttal, - ekkor a sajttal a kezedben egy kicsit lelapíthatod, alakíthatod a gombócot - és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranypirosra sül.

TIPP: Míg az első tepsi sült, elővettem egy kis kaprot a hűtőből és kevertem a maradék masszába belőle, így az az adag már kapros lett!
Te is lehetsz kreatív, mert ezt a sütit el lehet készíteni édesen, édes fűszerekkel és akár gyümölcsökkel is, vagy sósan, fokhagymásan, baconnel, sós ételekhez illő fűszerekkel.

Ebből az adagból kb 20 db korong lett, de ez attól is függ, hogy mekkora korongokat készítesz belőle.
Isteni finom, kívülről ropogós, belül pedig puha, és csak úgy eteti magát... 2 főnek egy jó beszélgetés alkalmával akár egy fél óra alatt is elfogy!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós bagett
Sós bagett

Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MisiPapa-féle krumplis pogácsa
MisiPapa-féle krumplis pogácsa

A krumplit megfőzzük, majd teljes kihűlés után összetörjük. A felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Rengeteg sót kell belerakni!!!!!!!!!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Póréhagymás-gorgonzolás pite
Póréhagymás-gorgonzolás pite

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg tejet. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos pogácsa
Krémsajtos pogácsa

A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk