1 kg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg margarin
20 dkg zsír
4 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál só
A tetejére:
1 tojássárgája
ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt
A lisztet összekeverem a sütőporral és az élesztővel, elmorzsolom a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a sót. Jól begyúrom, majd kinyújtom, megkenem tojássárgájával és a tetejét megszórom köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. Felvagdosom kis kockákra, majd 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A tejet a vajjal és a sóval felforralni. 160 gr lisztet belekeverni. Addig kavarni míg az egész egy gombócba összeáll.(a fazékfalától elválik) Tűzről levenni 1--2 percet hűlni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összegyúrod, megkened tojással, sajt rá, mehet is sülni 160 fokon 15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a vajat aprítógépben elmorzsolom. Összedolgozom a tésztát és ha még szükséges, 1-2 evőkanál tejfölt teszek hozzá. Ne ragadjon a tészta! 30 percig pihen, letakarva....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű