menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű pogácsa


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g vaj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 g sütőpor
150 ml joghurt - natúr
10 g só
1 csipet bors - fekete (tört)
napraforgómag
szezámmag

A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A tetejére
szezámmag

Elkészítés:


1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd többször hajtogatva ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőlappal bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük tojással a tetejét. Erre szórhatunk magvakat, tetszés szerint.

2. 180 C fokon 18-20 percig sütjük, addig amíg szépen megpirul a teteje, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Teljes kiőrlési lisztből készült puha pogi, amit a karácsonyi hangulat, és a móka kedvéért kisméretű mézeskalács formával szaggattam. ;) Egyszerű és gyorsan elkészíthető

Sajtosan csináltam, teljes kiőrlésű lisztből, a tésztájába is kevertem sajtot! Nagyon finom:)

Teljes kiőrlésű pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos apró kiflik
Sajtos apró kiflik

Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Pogácsa - Omlós vajas pogácsa
Pogácsa - Omlós vajas pogácsa

1. A tésztát este készítjük, hogy legyen ideje pihenni reggelig. 2. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. 3. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sózzuk. 4. Közepébe mélye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos keksz 🧀
Sajtos keksz 🧀

A hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom a margarin kicsit lágyabb legyen könnyen nyújtható tésztát csinálunk. Folpakkal tekerjük be tegyük hűtőbe 1.ó. Lisztezett felületen kinyújt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Sajtos érme
Sajtos érme

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk