menu

Családireceptkönyv.hu

sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 csapott kanál cukor
1,5 dl aludttej

1 dl víz
1 evőkanál disznózsír
10 dkg füstölt sonka
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:


Sajnos kisebbik fiam Bence nem él velem, de ismerve az ízlését biztos, hogy kedvence lesz az alábbi kifli, ezért is neveztem el róla ezt a receptet. Remélem, mihamarabb találkozok vele, hogy eltudjam számára készíteni ezt a finomságot.

1 dl kéz meleg vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és meleg helyen felfuttatom.
Az átszitált lisztet elmorzsolom 1 nagy evőkanál zsírral, sóval, hozzáadom a felfutott élesztőt, az aludttejet. Kb negyedórán keresztül kézzel dagasztom.

Körülbelül 1 órát kelesztem. Ameddig a tésztám kell, addig a sonkát, szalonnát, hagymát apróra kockázom és összekeverem. Amikor a tészta megkelt hozzáadom az összekevert sonka, hagyma, szalonna keveréket, és alaposan közzé dagasztom. Nyolc egyforma darabra vágom, kis gombócokat formázok belőle. A gombócokat kinyújtom, szélére helyezek egy csík sajtot és feltekerem mint a kiflit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,kb 20 percet még kelesztem. Előmelegítet sütőbe, legmagasabb fokozaton kb 10 percet sütöm, majd harmadolom a sütő fokozatát. (azért így írom, mert nem mindenkinek van hőmérős sütője). Sütés közben vagy kétszer még megkenem a tetejét vízzel. Amikor megkopogtatom és kong, akkor készre sült. A sütőből kivéve még egyszer megkenem vízzel a tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amennyiben tűzhely sütőjében sütöd, figyelj, hogy olyan tepsibe helyezd, ami nem tölti ki teljes szélességében a lert. Legyen a meleg levegőnek hely áramolni. A sütő aljára egy kis edénybe helyez vizet. Garantáltan szép és egyenletes lesz a tésztád héja. Ne feled vízzel megkeni sütés előtt, és amikor kiveszed a sütőből a kész tésztát, akkor is, még forrón kend meg vízzel. Ha szép piros, fényes héjat akarsz, akkor megkenheted tojássárgájával.

sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Vajdasági sós háromszögek
Vajdasági sós háromszögek

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás csiga
Sonkás csiga

jól dolgozható tésztát kapjunk, kelesztés, nyújtás ujjnyi vastagra, beteríteni sonkával, feltekerni, 2 ujjnyi széles szeletekre szeletelni, picit keleszteni, sütni 230 fokon 20 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sajtos pogácsa (sokáig puha)
Sajtos pogácsa (sokáig puha)

A lisztet a sóval elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel összegyúrjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni, nyon zacsóban.Másnap kivesszük, átgyúrjuk, 1 cm vastagra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk