menu

Családireceptkönyv.hu

Expressz tészta all in one (baconos csavart rúd)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg DW liszt

5 dkg szezámliszt

2 dkg sikér

0.5 cs. poréslesztő

kk. sütőpor

kk. só (ha nem baconos készül, akkor tk. só)

2 dl langyos víz

Elkészítés:


A liszteket a sikérrel egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és a porélesztőt, sót, és langyos vízzel tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük egyből felhasználjuk. Nálam baconos csavart rúd és pizzás csiga készült. A Baconos csavarthoz kinyújtjuk a tésztát olyan hosszúra, mint a bacon. Sorban rá tesszük a baconöket és mindegyikre egy szelet sajtot, elszeleteljük, összecsavarjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben először 50 fokon kelesztve sütjük kb. 10 percet, majd hőlégkeveréssel készre sütjük. A pizzás csigához házi pizzakrémet készítünk sűrített paradicsomból, steviás ketchupból, fűszer oregano, bazsalikom. Ezzel kenjük meg a tésztát, tekerjük és a tetejükre reszelt sajtot teszünk, a sütés ugyanúgy, mint a rudakat!

Expressz tészta all in one (baconos csavart rúd)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa (Gabriella)
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa (Gabriella)

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pofon egyszerű sajtos pogácsa
Pofon egyszerű sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és egy cs...

Elkészítési idő: 30-40m
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot. A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk