15 dkg DW liszt
5 dkg szezámliszt
2 dkg sikér
0.5 cs. poréslesztő
kk. sütőpor
kk. só (ha nem baconos készül, akkor tk. só)
2 dl langyos víz
A liszteket a sikérrel egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és a porélesztőt, sót, és langyos vízzel tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük egyből felhasználjuk. Nálam baconos csavart rúd és pizzás csiga készült. A Baconos csavarthoz kinyújtjuk a tésztát olyan hosszúra, mint a bacon. Sorban rá tesszük a baconöket és mindegyikre egy szelet sajtot, elszeleteljük, összecsavarjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben először 50 fokon kelesztve sütjük kb. 10 percet, majd hőlégkeveréssel készre sütjük. A pizzás csigához házi pizzakrémet készítünk sűrített paradicsomból, steviás ketchupból, fűszer oregano, bazsalikom. Ezzel kenjük meg a tésztát, tekerjük és a tetejükre reszelt sajtot teszünk, a sütés ugyanúgy, mint a rudakat!
A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk. A té...
Elkészítési idő: 1 óraA pizzatésztát kinyújtjuk, vagy ha boltival dolgozunk, egyszerűen kicsavarjuk. 2 Rátesszük a sajtszeleteket, majd pizzavágóval felvágjuk alattuk a tésztát úgy, hogy minden sajtsz...
Elkészítési idő:Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot é...
Elkészítési idő: 2 óra