15 dkg DW liszt
5 dkg szezámliszt
2 dkg sikér
0.5 cs. poréslesztő
kk. sütőpor
kk. só (ha nem baconos készül, akkor tk. só)
2 dl langyos víz
A liszteket a sikérrel egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és a porélesztőt, sót, és langyos vízzel tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük egyből felhasználjuk. Nálam baconos csavart rúd és pizzás csiga készült. A Baconos csavarthoz kinyújtjuk a tésztát olyan hosszúra, mint a bacon. Sorban rá tesszük a baconöket és mindegyikre egy szelet sajtot, elszeleteljük, összecsavarjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben először 50 fokon kelesztve sütjük kb. 10 percet, majd hőlégkeveréssel készre sütjük. A pizzás csigához házi pizzakrémet készítünk sűrített paradicsomból, steviás ketchupból, fűszer oregano, bazsalikom. Ezzel kenjük meg a tésztát, tekerjük és a tetejükre reszelt sajtot teszünk, a sütés ugyanúgy, mint a rudakat!
Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet feloldottuk, majd belet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni. 2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés Az utolsó hajt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű