60 dkg finomliszt
1 tk. só
5 ek. olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
120 g puha vaj
1 tk. só
A puha vajat elkeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.
Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.
Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.
Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.
A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük. Amíg hűl, az élesztőt megkelesztjük a 3 dl tejben. Amikor az élesztő megkelt, a kelesztőtálban összeállítjuk a pogácsatésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHagyjuk felengedni a leveles tésztalapokat. Egymás mellé fektetve körülbelül 20-30 perc alatt kiengednek. Felverjük a tojást, és megkenjük vele a levelestészta-lapokat. Az első lap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Trockenhefe im warmen Wasser auflösen. Mehl, Salz und Öl dazugeben und zu einem geschmeidigen Teig verkneten. Er sollte weich, aber nicht klebrig sein. Ca. 30 Min. an einem war...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd pici megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük csipet cukorral, majd jól elkeverjük. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű