menu

Családireceptkönyv.hu

Csorvási pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
50 dkg Ráma margarin
1 csapott evőkanál só
5 dkg élesztő
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája

A lekenéséhez:
1 felvert tojás
reszelt sajt

Elkészítése:
A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom.
Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom.
15 dkg reszelt sajtot tettem a tésztába.
Ha kell,akkor még adhatunk hozzá tejet,de ha nem vagy esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá.
Folpackal letakarva a hűtőbe tesszük.
Este gyúrtam le és másnap süthetjük.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk,felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapírral vagy zsírozott tepsin megsütjük.
A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.
https://www.facebook.com/pages/Eta-hagyom%C3%A1nyos-tort%C3%A1i-Tradi%C4%8Dn%C3%A9-torty-o

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A legjobb sajtosrúd
A legjobb sajtosrúd

A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászos és sajtos pogácsa
Kolbászos és sajtos pogácsa

Elkészítés: A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Gluténmentes grissini
Gluténmentes grissini

Először a száraz hozzávalókat keverem össze,majd a vizet,végül az olajat. Lisztes gyúródeszkán 25 db.kis gombócot csinálok,majd kb.20cm.-es rudakat sodrok belőlük. Tepsibe rakosg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós -sajtos pogácsa
Túrós -sajtos pogácsa

A lisztet a túróval, margarinnal és az élesztővel kissé elmorzsoljuk, majd hozzá adjuk a sót, tojást, és tejföllel összeállítjuk. Fél óra pihentetés után kinyújtjuk újnyi vastagság...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk