A tésztához:
150 g vaj
0.5 tk só
1 tk fűszerpaprika
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
180 g sajt (frissen reszelve)
250 g finomliszt
0.5 tk sütőpor
Kenéshez, szóráshoz:
1 db tojássárgája
2 ek főzőtejszín vagy tej
1 ek szezámmag vagy Reszelt sajt
tengeri só ízlés szerint
A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a kétféle sajtot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos-vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
Alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejszínnel /tejjel elkavart tojássárgával, majd tetszés szerint megszórjuk mák szezámmal vagy sajtal és sóval.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Külön keverjük egymáshoz a tojást, az olajat és a tejet. A folyékony összetevőket hozzáöntjük a szilárdakhoz, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze gyúrom elsikálom 3 mm vastagság szezámmag lenmag megyen a tojással megkent tésztára -derejevágoval nagyon vékonyra vágom . fincsike . puszi
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a kelesztőtálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű