A tésztához:
150 g vaj
0.5 tk só
1 tk fűszerpaprika
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
180 g sajt (frissen reszelve)
250 g finomliszt
0.5 tk sütőpor
Kenéshez, szóráshoz:
1 db tojássárgája
2 ek főzőtejszín vagy tej
1 ek szezámmag vagy Reszelt sajt
tengeri só ízlés szerint
A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a kétféle sajtot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos-vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
Alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejszínnel /tejjel elkavart tojássárgával, majd tetszés szerint megszórjuk mák szezámmal vagy sajtal és sóval.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját és a tejfölt egy tálba tesszük, majd ráöntjük az élesztős tejet, és a maradék tejet, sózzuk és jól meggyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összedolgozzuk, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, és megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: Könnyű