500 g liszt
300 g darált tepertő
120 g zsír
1 db egész tojás
20 g só
10 g őrölt bors
20 g élesztő
200 ml víz
Az összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egész tojással kenjük le a tetejét. Fél órát pihentessük szobahőmérsékleten, Majd süssük 220 C-fokon 12 percig.
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a búzadarát, sót, cukrot és a sütőport. Mehet rá az olaj és joghurt. Most jön egy gyúrás, vagy inkább itt még csak keverés, mert ez még sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet melegítsd meg. 1 dl-t vegyél ki belőle, adj hozzá 1 ek cukort, morzsold bele az élesztőt és hagyd felfutni. Egy tálba öntsd bele a langyos tejet, a sót, olajat, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű