- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 csapott teáskanál kristálycukor
- 1 púpos teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
+ 8 szelet sajt a tölteléknek (én szeletelt edami sajttal készítettem, de lehet trappista sajt is)
+ 1 tojás a tetejére
1. A tejet és az olajat beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztben elkeverem az élesztőt, cukrot, sót - beleöntöm az üstbe. Elindítom a dagasztás programot.
Ha végzett a gép, kb. 45 percig kelesztem a tésztát a kikapcsolt gépben.
2. Ha megkelt a tészta, két részre osztom, mindkettőt téglalapra nyújtom, négy egyenlő részre vágom. Minden rész felső felének közepét beirdalom, alsó részébe teszem a szelet sajtot (a sajt szeletet ketté hajtva teszem bele), és összehajtom. (a széleket érdemes jól összecsípni, hogy ne folyjon ki belőle sütés közben a sajt)
3. Sütőpapíros tepsibe teszem, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő - hagyományos sütőben picivel több idő)
4. Amikor megsült, pár percig a tepsiben hagyom tiszta konyharuhával letakarva, hogy jól átpuhuljon.
Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarabo...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a juhtúrót, a füstölt sajtot, 1 tojást és 2 ek. tejfölt. A maradék meglangyosított tejfölben el...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű