40 deka liszt,
20 reszelt sajt,
20 deka vaj,
4 tojássárgája,
40 deka lisztből 20 deka reszelt sajttal, 20 deka vajjal, 4 tojássárgájával, csipet sóval tésztát dolgozunk ki. Negyed kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nagyobbfajta pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket megkenjük tojással és mindegyikre ráteszünk egy négyszögletes darabka sajtot. Jó meleg sütőben megsütjük.
1. A lisztből, a vajból, a tojásból és a sóból omlós tésztát gyúrok. 2. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket. 3. A hagymát és a szal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal. Elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kefirt és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, kiszagg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztát négyrét hajtogatva egy órát pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű