A tésztához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor
A töltelék
50 dkg virsli
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.
Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.
Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.
180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.
Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.
Ezeket összedolgozzuk,kiszaggatjuk,kicsit laposabb formára,mint a szokásos,majd megsütjük.Ha kész,2 pogácsa közé sajtkrémet kenünk,végül meghempergetjük reszelt sajtban az oldalait...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat, sajtot és lisztet aprítógépbe tesszük, és összedolgozzuk. Ebből darabos massza lesz, nem kell megijedni. Ezután hozzátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű