menu

Családireceptkönyv.hu

Virsli tésztába csomagolva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor

A töltelék

50 dkg virsli

A felületre

1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.

Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.

Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.

Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.

Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.

180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.

Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/virslis_teszta_recept

Virsli tésztába csomagolva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Pogácsa sajtos
Pogácsa sajtos

A hozzávalókat - a trappista sajt és 1 tojás kivételével - jól összedolgozzuk, majd félórás időközönként 3x összehajtogatjuk. Folpackba csomagoljuk és 6-8 órán keresztül hűtőben h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa (sokáig friss)
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Sajtos pogácsa (sokáig friss)

Egy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy kis kanál cukrot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!
Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor megfelelő állagú, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd átkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk szezá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk