A tésztához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor
A töltelék
50 dkg virsli
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.
Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.
Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.
180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.
Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.
A sót rögtön belerakhatjuk a lisztbe, egy villával elkeverem. Elmorzsoljuk a zsírt a liszttel. Tojásokat belerakom, tejfölt kis adagokban hozzákeverem, hogy felvegye. Hidegen dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz