Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Virsli tésztába csomagolva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor

A töltelék

50 dkg virsli

A felületre

1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.

Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.

Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.

Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.

Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.

180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.

Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Virsli tésztába csomagolva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Sós perec
Sós perec

Az alapanyagokat jó szokás szerint beleeresztettem a kenyérsütőbe és megdagasztattam vele…utána jó vékonyra sodortam a tésztát, pereceket formáltam és sütőpapíros tepsire tettem. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar TÖKMAGOS POGÁCSA
TÖKMAGOS POGÁCSA

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Összegyúrása-dagasztása után...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk