A tésztához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor
A töltelék
50 dkg virsli
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.
Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.
Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.
180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.
Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.
Az élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni. 2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés Az utolsó hajt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát (termés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tésztát kb. 5 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük egy megfelelő alakú formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helye...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a tésztát. A fele mennyiségre mustárt kenünk, vágott szalámit, megszórjuk grillfűszerrel vagy ízlés szerint fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű