menu

Családireceptkönyv.hu

Boros sós rudak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:2 deci olaj, 2 deci fehér vagy vörösbor, 1 csomag sütőpor, 1,5 lapos kávéskanál só, pici bors, és annyi liszt amennyit fölvesz a tészta
A tetejére;
1 tojás fehérje a kenéshez
Szezámmag,köménymag vagy szemes mák

Elkészítés:


Elkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta.
1-cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát kis rudakat vágunk ki belőle,megkenjük tojás fehérjével es megszórjuk szőlőmaggal vagy köménnyel vagy szemes makkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom és sok van belőle

Boros sós rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Gyors sajtkrokett
Gyors sajtkrokett

Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Duplán sajtos tekercs
Duplán sajtos tekercs

az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a tejben, majd a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, dagasztjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Beterít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajttal töltött sajtos perec
Sajttal töltött sajtos perec

A pizzatésztát kinyújtjuk. Csíkokra vágjuk olyan szélesre, hogy tudjunk bele sajtot tenni. A hosszúságot magunk alakítjuk, attól függ mekkorát szeretnénk. Nekem kb. 20 cm hosszú l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Pofonegyszerű sajtos ropogós bögrésen
Pofonegyszerű sajtos ropogós bögrésen

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk