Családireceptkönyv.hu

Boros sós rudak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:2 deci olaj, 2 deci fehér vagy vörösbor, 1 csomag sütőpor, 1,5 lapos kávéskanál só, pici bors, és annyi liszt amennyit fölvesz a tészta
A tetejére;
1 tojás fehérje a kenéshez
Szezámmag,köménymag vagy szemes mák

Elkészítés:


Elkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta.
1-cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát kis rudakat vágunk ki belőle,megkenjük tojás fehérjével es megszórjuk szőlőmaggal vagy köménnyel vagy szemes makkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom és sok van belőle

Boros sós rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós sajtos tallér
Ropogós sajtos tallér

Az lisztet, a sütőporral, a reszelt sajttal, sóval elkeverjük, majd beletesszük a tojásokat és a puha vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés tejet. A tésztából hen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar OMLÓS SONKÁS KIFLI
OMLÓS SONKÁS KIFLI

A vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföll...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

Anyagokat összegyúrjuk és fél centiméter vastagra elnyújtjuk. Rudakat, vagy pogácsát vágunk ki belőle. Megkenjük tojással, sajttal megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A tejet picit langyosítsd meg, szórd bele a teáskanálnyi cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe vegyítsd bele a sót, és morzsold bele a vajat is. Add hozzá a felfutott...

Elkészítési idő: 40 perc + 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk