40 dkg liszt
20 dkg sajt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
só
180 fok 30 perc
Elkészítés módja A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a tojás sárgáját a tejfölt zsírt, margarint. Jól összedolgozom, közepesen kemény nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom. Összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű