Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos pogácsa - Kriszti


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 1 RAMA
• 2 tojás sárgája
• élesztő
• pici tej
• pici cukor
• 1 ek só
• 10 dkg – 15 dkg sajt

Elkészítés:


Összegyúrjuk az anyagokat a reszelt sajt nélkül. Kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk és betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezt megismételjük még kétszer. Sütés előtt kinyújtjuk 1 ujjnyira és kiszaggatjuk. (Nem kell sodorni.) Tepsibe rakjuk, megkenjük, ha maradt sajt, rakjunk a tetejére.
Ha rúdnak sütjük, a tésztájában gyúrjuk a fele sajtot és nem hajtogatjuk, csak 20 percre a hűtőben pihentetjük.

Sajtos pogácsa - Kriszti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kukoricás-sonkás töltött korongok
Kukoricás-sonkás töltött korongok

Először a tölteléket készítjük el: a tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát és a lecsepegtetett kukoricát. Kb. 1,5 dl langyos tejben elkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Szezámos-mákos sós süti
Szezámos-mákos sós süti

A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével kor...

Elkészítési idő: 100perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Omlós pogácsa
Omlós pogácsa

Elkészítés : A liszthez hozzá adom a sót,a cukor felét,a sütőport ( jól összekeverem),beleteszem a zsírt és elmorzsolom. A tejben a cukor másik felével meg futtatom az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk