1/2 kg liszt
25 dkg margarin
5 csapott kk só
1 kk bors(törött)
1 kk fokhagyma granulátum
1 mk chili (őrölt)
2,5 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 kk cukor
1 pohár tejfel (3 dl)
2 tojás
10 dkg füstölt sajt
A 1/2 dl tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele 1 kk cukrot és feéfuttatom. A lisztbe belekeverem a sót, borsot, fokhagymaport, chili port és összemorzsolom a margarinnal. Ha elkészült, a lisztmorzsalék közepébe mélyedést csinálok, beleütök 1 tojást, és a második tojás fehérjét. (a sárgája kell a kenéshez.) Hozzáteszem a tejfelt, a sajt egy részét (a többit meghagyom a tetejére) és a felfutott élesztőt. Összegyúrom a tésztát, de a lisztet kézügyben hagyom, mert szükség lehet rá. A tészta akkor van kész, ha leválik a tálról és a kezemről. Cipót alakítok belőle, letakarom és 1 órát kelni hagyom.
Bekapcsolom a sütőt 180°-ra.
A pihenő idő elteltével kisebb cipókra osztva ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, megkenem a tojássárgával, megszórom sajttal vagy valamilyen maggal. Lisztezett késsel stanglikat vágok, amiket azonnal sütőpapíros tepsibe helyezek. A 180°-ra előmelegített sütőbe tolom, 15-20 perc alatt megsül.
Az élesztőt 1 deci langyos tejben , kevés cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajat , a sót és cukrot meglangyosítjuk . Tálba öntjük a lisztet , közepébe mélyedést készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg liszt, 2 dl tej, 3 ek olaj, 1/2 élesztő,1 tk cukor, 1 tk só... cukor, tej élesztő meg kell langyosítani...m ajd hozzá a többit... jól kidagasztom... 30-40 perc kelesztés for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a zsírral. Közben a tejet egy kk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatom A 2 tojás sárgáját, a tejfölt és az élesztőt beleöntöm a zsíros lisztbe. Ősze-gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet és az olajat felmelegítettem. Amikor elkezdett forrni, félre húztam, hozzáadtam a lisztet (a lisztbe előzőleg belemorzsoltam az élesztőt és hozzáadtam a sót) Kézi robot hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű