50 dkg liszt
1 Liga margarin
5 dkg élesztő
1 tejföl
1 tojás
1 dl tej
só
A hozzávalókat összegyúrjuk, 50 percig pihentetjük, majd 2 cm vastagra elnyújtjuk. Tetejét megvagdaljuk, tojásfehérjével lekenjük, kevés sóval meghintjük. Először alsó, majd felső lángon kisütjük.
Anyu legtöbbször ezt a pogácsát sütötte - mindig eldőltek, de a legfinomabb pogácsa !
Kihatjuk a hűtőből kivett leveles tésztát (egy szelet bacon pont olyan hosszú, mint a tésztánk). Vágjuk el a tésztát kb. 8-10 db-ra, használjunk egy szelet bacont mércének, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű