(mérce: 2 dl-es bögre): 1 bögre zsír (margarin nem jó), 1 bögre tejföl, 1 bögre tej, 5 dkg élesztő a (langyos) tejbe elmorzsolva 1 mokkáskanálnyi cukorral, 1 teáskanál só, 60-70 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt
A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrom, még egy kicsit pihentetem és kb. 2 cm vastagra nyújtom. Tetejét bevagdosom, tejfölös tojás sárgával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
A szaggatót olajban mártogatom, így nem ragad rá a tészta. Még kb. ½ óráig kelesztem, és már sütöm is (közép meleg sütőben
A langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalókat összegyúrjuk, kisgolyókat formázunk és tallérsütőbe sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a juhtúrót és a rokfortot. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belegyúrjuk a tejfölös keveréket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű