(mérce: 2 dl-es bögre): 1 bögre zsír (margarin nem jó), 1 bögre tejföl, 1 bögre tej, 5 dkg élesztő a (langyos) tejbe elmorzsolva 1 mokkáskanálnyi cukorral, 1 teáskanál só, 60-70 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt
A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrom, még egy kicsit pihentetem és kb. 2 cm vastagra nyújtom. Tetejét bevagdosom, tejfölös tojás sárgával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
A szaggatót olajban mártogatom, így nem ragad rá a tészta. Még kb. ½ óráig kelesztem, és már sütöm is (közép meleg sütőben
Élesztőt kevés cukorral, kevés langyos tejbe megfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Sonkával, sajttal, vagy lekvárral megtöltjük, és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrni, kiszaggatni, tetejére sajt v. bármi.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát és a lilahagymát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy ha van késes aprítónk, akkor nyert ügyünk van, mert a tejföl kivételével mindent tegyünk bele. A vajat morzsásra fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát úgy dinszteljük, mint a káposztás tésztához szoktuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, a sót...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű