◾250 g sovány túró
◾2 tojás
◾3 ek. zabpehelyliszt
◾3 ek. zabpehely
◾1 nagyon csapott mokkáskanál só
◾10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Sütőpapírozott gáztepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé (mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és tésztát eszünk). Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. :) Lehet ám cifrázni kis csík baconnel a tetején, ami felpöndörödve rásül, vagy fokhagymát tenni bele, óóó…
Az eredeti receptben szerepelt 1 teáskanál kókuszzsír is a tésztába keverve, de én ezt kihagytam (kemény volt a zsír és lusta voltam melegíteni), illetve magába a tésztába is keverhető plusz reszelt sajt, girnyóknak. :D Csak én arra törekedtem, hogy minél jobban lefaragjam a kalóriát és a zsírt belőle, és szerencsére így is hibátlan, teljes értékű közkincs született
Élesztő fut. Hozzá a többi anyag és dagasztani. Nagy edénybe éjszakára hűtőbe keleszteni. 0.5 cm téglalappá nyújtani. Egyszer hajtani négyrét. Mint az A4-es lapot,először félbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézsütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű