50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dkg élesztő
2 dl tejföl + 2 ek a kenéshez
1 dl tej
1 ek méz
1,5 tk só
reszelt sajt a kenéshez
1. A tejet és a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet, tojássárgáját, tejfölt és sót összedolgozzuk az élesztős tejjel és olvasztott vajjal és egy órát kelesztjük.
3. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapíros tepsire szaggatjuk.
4. Megkenjük tojássárgájával kikevert tejföllel, tetejére sajtot szórunk.
5. 170 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Elkészítése: A tojást felverjük, majd tészta hozzávalóiból, a felvert tojás felével tésztát gyúrunk Fél órát hideg helyen pihentetjük. A megmaradt tojáshoz egy pici tejet teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejben elkeverünk egy teáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és nagyjából tíz perc alatt felfuttatjuk. Egy dagasztótálba belemérjük a lisztet, a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, a tojásokat és a sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz