50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dkg élesztő
2 dl tejföl + 2 ek a kenéshez
1 dl tej
1 ek méz
1,5 tk só
reszelt sajt a kenéshez
1. A tejet és a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet, tojássárgáját, tejfölt és sót összedolgozzuk az élesztős tejjel és olvasztott vajjal és egy órát kelesztjük.
3. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapíros tepsire szaggatjuk.
4. Megkenjük tojássárgájával kikevert tejföllel, tetejére sajtot szórunk.
5. 170 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 percMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő:A magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C...
Elkészítési idő: