- 1/2 kg liszt,
- 25 dkg Ráma,
- 1 tejföl,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1/2 dl olaj,
- 10 dkg sajt,
- 1 ek só,
- kevés delikát, porcukor, tetejére is reszelt sajt
Az élesztőt a kevés liszttel eldörzsöljük, a többi lisztet a Rámával eldolgozzuk, beletesszük a tejfölt, olajat, reszelt sajtot és a fűszereket. Lágy tésztát kapunk, amit háromszor meghajtogatunk, majd kinyújtjuk egy másfél ujjnyira, kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojássárgájával. Kikent tepsiben közepes hőmérsékleten sütjük.
Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel. 2. A maradék sonkát nagyon apróra felvágjuk, elterítjük a tésztán egyenletesen. 3. A sajtot lereszeljük, ezt i...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű