- 1 kg liszt
- 500 gr ráma margarin
- 25 gr élesztö
- 2 tojás sárgája
- 1 evőkannál só
- 3 evőkannál tejföl
Az összes anyagot jól össze dolgozzuk
pereceket formálunk és tojással le kenjük
előmelegíttet sütőbe tesszük
15 perc légkeverös
A leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa s...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesSajtos-magos masni: A felengedett leveles tésztát deszkára tesszük, és 1 × 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket masniformára hajtjuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű