menu

Családireceptkönyv.hu

143. Mozis perec napraforgómaggal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg kenyérliszt
10 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1,5 dl meleg víz
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 teáskanál só
1 db tojás
5 dkg vaj

kenéshez :
1 tojás
10 dkg napraforgómag /stb.

Elkészítés:


A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az élesztőt felfusson. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejet és a sót, majd jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mivel a tészta elég lágy, ezért erősen lisztezett munkafelületen gyúrjuk át. 8 részre osztjuk. 80-90 centis vékony hurkákat sodrunk belőle, majd pereccé formáljuk őket. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Újabb 1 órát kelesztjük. Megkenjük a jól felvert tojással. Megszórjuk a napraforgómaggal. Végül 210 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


kép csere IMG-1114.JPG

143. Mozis perec napraforgómaggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Sajtos pogi
Sajtos pogi

Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, reszelt sajtot és elkevertem. Hozzáadtam a zsírt, 1,5 tojást és a joghurtot. A tejbe feloldottam az élesztőt, ezt is hozzáadtam majd alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Túrós-sajtos rúd
Túrós-sajtos rúd

A lisztet a sóval és puha vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a túrót és jól átgyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk és megkenjük a tetejét a felv...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krémsajtos pogácsa
Krémsajtos pogácsa

A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás kifli (kelesztés nélkül)
Sonkás kifli (kelesztés nélkül)

A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk