menu

Családireceptkönyv.hu

0. Mozis perec napraforgómaggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg kenyérliszt
10 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1,5 dl meleg víz
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 teáskanál só
1 db tojás
5 dkg vaj

kenéshez :
1 tojás
10 dkg napraforgómag /stb.

Elkészítés:


A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az élesztőt felfusson. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejet és a sót, majd jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mivel a tészta elég lágy, ezért erősen lisztezett munkafelületen gyúrjuk át. 8 részre osztjuk. 80-90 centis vékony hurkákat sodrunk belőle, majd pereccé formáljuk őket. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Újabb 1 órát kelesztjük. Megkenjük a jól felvert tojással. Megszórjuk a napraforgómaggal. Végül 210 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


kép csere IMG-1114.JPG

0. Mozis perec napraforgómaggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: domika1
Sajtos rúd /Mama/
Sajtos rúd /Mama/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra

A lisztet, a sütőport, sót, sajt felét, vajat összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, tejfölt és összegyúrjuk. Egy kis időre hűtőbe rakjuk pihenni. A hűtőből kivéve kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa (Gergely mama féle)
Pogácsa (Gergely mama féle)

Jól össze kell gyúrni, kb. 15-20 percig. Ezután 1 ½ -2 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, szaggatjuk A pogácsákat egyenkén...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos Rugelach
Sajtos Rugelach

A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk