Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapros Focaccia


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 400 g liszt
6 g só
6 ek olívaolaj
1 ek vegyes mag
220 víz
3 g élesztő
1 nagy csokor kapor
A tetejére
• só - tengeri
• víz

Elkészítés:


A rozmaring leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk.
A hozzávalók közül egy tálba mérjük a lisztet, sót, olívaolajat, rozmaringot, napraforgómagot.
Egy külön tálba mérjük a vizet - ami 35 C körüli meleg víz legyen -, amiben feloldjuk a cukrot, majd beletesszük az élesztőt, amit kb. 5 perc alatt felfuttatunk a cukros vízben.
Ezt követően a felfuttatott élesztőt a többi anyaghoz öntjük, és begyúrjuk a tésztát, azonban nem kell teljesen kidolgozni simára, csak jól álljon össze. Egy konyharuhával letakarva kelesszük kb. 90 percen át.
Ha megkelt, 3 egyenlő részre vágjuk a tésztát, és kigömbölyítjük őket.
Kezünkkel kissé széthúzzuk őket, vagy az asztalon ellapíthatjuk, kb. 1,5-2 cm vastagra.
Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tengeri sóval megszórjuk.
Kelesztés nélkül 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük légkeverés nélkül. Akkor jó, mikor az alja színt kap a tésztának. Vizes ecsettel rögtön sütés után kenjük át.
Ha teljesen kihűlt, csomagolva, vagy konyharuhában tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Juhtúrós-sajtos rúd
Juhtúrós-sajtos rúd

A lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a juhtúrót és az élesztőt, majd az egészet összedolgozzuk. Vigyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos kiflik
Szezámmagos kiflik

0,5 dl tejet melegíts meg, keverd bele a cukort, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá 1 kk lisztet,és hagyd az élesztőt felfutni (én ezt egy nagyobb, kb. 3 dl-s bögrében csinálom)....

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós perec, sós malomkerék
Sós perec, sós malomkerék

A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk