menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros Focaccia


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 400 g liszt
6 g só
6 ek olívaolaj
1 ek vegyes mag
220 víz
3 g élesztő
1 nagy csokor kapor
A tetejére
• só - tengeri
• víz

Elkészítés:


A rozmaring leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk.
A hozzávalók közül egy tálba mérjük a lisztet, sót, olívaolajat, rozmaringot, napraforgómagot.
Egy külön tálba mérjük a vizet - ami 35 C körüli meleg víz legyen -, amiben feloldjuk a cukrot, majd beletesszük az élesztőt, amit kb. 5 perc alatt felfuttatunk a cukros vízben.
Ezt követően a felfuttatott élesztőt a többi anyaghoz öntjük, és begyúrjuk a tésztát, azonban nem kell teljesen kidolgozni simára, csak jól álljon össze. Egy konyharuhával letakarva kelesszük kb. 90 percen át.
Ha megkelt, 3 egyenlő részre vágjuk a tésztát, és kigömbölyítjük őket.
Kezünkkel kissé széthúzzuk őket, vagy az asztalon ellapíthatjuk, kb. 1,5-2 cm vastagra.
Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tengeri sóval megszórjuk.
Kelesztés nélkül 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük légkeverés nélkül. Akkor jó, mikor az alja színt kap a tésztának. Vizes ecsettel rögtön sütés után kenjük át.
Ha teljesen kihűlt, csomagolva, vagy konyharuhában tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Grissini
Grissini

Az olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük. Dagasztógépbe mérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tejfölös pogácsa recept
Tejfölös pogácsa recept

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csücsök
Sajtos csücsök

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk. Kétszeresére kelesztjük,átgyúrjuk,4 cipót formálunk,gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
quiche - gombás
quiche - gombás

Először a lisztet a vajjal és a tojással keverjük el, és gyúrjuk simára, majd tegyük bele a kivajazott quiche sütőbe. Nem nagy ördöngösség, egyszer kell ezt a formájú tepsit megvás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk