menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos sós rudacskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 sütőpor
1 teáskanál só /de ez ízlés dolga/
1 tojás sárgája
fél pohár tejföl /kicsi/
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál zsír

Elkészítés:


először a margarint elmorzsolni a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrni,
1 órát hűteni, majd nyújtani és rudakat készíteni

Trükkök, tippek, praktikák:


a tésztát 3 felé kell osztani /így lesz 3 sütőlemezre való/ és egyenként nagyon vékonyra kinyújtani, majd a nyújtás után egy sütőpapírra csúsztatni és utána késsel, vagy derelyevágóval nagyon keskeny csíkokra vágni, ezt követően lekenni tojással /jó a kimaradt fehérje is/ és tetszés szerinti maggal megszórni, forró sütőben rózsaszínűre sütni és kihűlés után széttördelni

sajtos sós rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Spenótos- rikottás napraforgó
Spenótos- rikottás napraforgó

Kiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Virslis kifli
Virslis kifli

1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel kidagasztjuk a tésztát. 3. Meleg helyre tesszük té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: SayenFreya
 karfilolos sajtos muffin
karfilolos sajtos muffin

Nagyon egyszerű! a karfiolt le kell reszelni (darálni) kB fél kiló karfiolt használtam, két tojás, 20 dkg mandulaliszt és 10 dkg tönkölyliszt (barátnőm sima liszttel csinálta), só...

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A lisztet egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk