Családireceptkönyv.hu

sajtos sós rudacskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 sütőpor
1 teáskanál só /de ez ízlés dolga/
1 tojás sárgája
fél pohár tejföl /kicsi/
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál zsír

Elkészítés:


először a margarint elmorzsolni a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrni,
1 órát hűteni, majd nyújtani és rudakat készíteni

Trükkök, tippek, praktikák:


a tésztát 3 felé kell osztani /így lesz 3 sütőlemezre való/ és egyenként nagyon vékonyra kinyújtani, majd a nyújtás után egy sütőpapírra csúsztatni és utána késsel, vagy derelyevágóval nagyon keskeny csíkokra vágni, ezt követően lekenni tojással /jó a kimaradt fehérje is/ és tetszés szerinti maggal megszórni, forró sütőben rózsaszínűre sütni és kihűlés után széttördelni

sajtos sós rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hagymát apróra vágjuk. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgákat, élesztőt és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Perec
Perec

1,5 dl palacsinta tészta sűrűségű (víz, só, liszt) keverék. Az elkészített tojással megkent tepsibe rakott perec 1/2 órát pihen. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni. Félig megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
407.SAJTOS CSIGA
407.SAJTOS CSIGA

A lisztben elkeverem a sütőport és a sót, majd a hideg, felkockázott vajjal elmorzsolom. A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját és a vajas liszthez adom. Egy könnyen kezelhető,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk