35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 sütőpor
1 teáskanál só /de ez ízlés dolga/
1 tojás sárgája
fél pohár tejföl /kicsi/
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál zsír
először a margarint elmorzsolni a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrni,
1 órát hűteni, majd nyújtani és rudakat készíteni
a tésztát 3 felé kell osztani /így lesz 3 sütőlemezre való/ és egyenként nagyon vékonyra kinyújtani, majd a nyújtás után egy sütőpapírra csúsztatni és utána késsel, vagy derelyevágóval nagyon keskeny csíkokra vágni, ezt követően lekenni tojással /jó a kimaradt fehérje is/ és tetszés szerinti maggal megszórni, forró sütőben rózsaszínűre sütni és kihűlés után széttördelni
A friss citromlevet és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni kb. 10 percet. Ezután pizzaliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOsszegyurjuk, alaposan kidolgozzuk 1ora pihenes után vékonyra nyujtjuk tojas feherjevel megkenjuk es reszelt sajttal megszorjuk.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű