12,5 dkg liszt
1/2 tk. pirospaprika
1 mkk só
ízlés szerint bors
8 dkg hideg vaj
12,5 dkg reszelt gouda, vagy ementáli sajt
1 tojás sárgája
2 evk citromlé
tetejére: bors vagy paprika
A sütőt 210°C-ra előmelegítem. A száraz hozzávalókat elkeverem, majd hozzáadom a felkockázott vajat, és morzsalékosra morzsolom, hozzáadom a reszelt sajtot, a tojássárgát és a citromlét és gyors mozdulatokkal összegyúrom. Folpackba csomagolom és 30 percre hűtőbe teszem. Amilyen vékonyra tudom, olyan vékonyra nyújtom és rádli segítségével kis kockákra vágom. Sütőpapíros tepsibe teszem, és villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Kb 10 perc alatt megsülnek.
Az adagból két gáztepsi mennyiséget lehet sütni, de egyből dupla adaggal érdemes kezdeni, mert egyszerű és nagyon eteti magát.
elkészítés 1. A cukrot a langyos tejhez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy tojással, a zsírral, a tejföllel, a fehérborral,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni. 2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni. Tojással lekenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba összekeverjük a tojást, olajat, vizet, tejet, beletesszük a reszelt sajtokat, és felaprított zöldeket. A réteslapokat szétszedjük, egyenként összegyűrjük, gyengéden belem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű