Családireceptkönyv.hu

Joghurtos-sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt,
1 dl olaj,
2 tojás,
2 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 evőkanál cukor,
1 dl natúr joghurt, a kenéshez:
25 dkg margarin,
1 evőkanál só; a tetejére:
2 tojássárgája

Elkészítés:


Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelesztés nélkül 8 cipőt formázunk belőle.

A cipókat kb. 25-30 cm-es kerek lappá nyújtjuk. Négy lapot megkenünk a sós margarin negyedével, mindegyikre ráteszünk még egy lapot és mintha tortát szeletelnénk, egy-egy lapból 8 háromszöget vágunk. Kiflivé tekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Joghurtos-sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Omlós sajtos perec
Omlós sajtos perec

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőporos lángos – 15 perc és kész!
Sütőporos lángos – 15 perc és kész!

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Képviselő fánk sajtkémmel töltve
Képviselő fánk sajtkémmel töltve

A vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk