- 10 dkg szezámmagliszt
- 35 gramm kókuszliszt
- 2 ek. citromlé
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 csapott ek. só
- 1 tk. natúr fokhagymapor
- 4 db M-es tojás
- 5 ek. kókuszolaj
- 1 dl víz
- 1 tk. őrölt kömény
- aprított rozmaringlevelek
Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban villával lazán felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, vizet és a citromlevet. Ezt a lágy masszát óvatosan a fűszeres liszthez adjuk, fakanállal pár perc alatt csomómentesre keverjük és jó 10 percre félretesszük.
A sütőt 190 Celsius – fokra melegítjük és előkészítjük a szilikonlappal bélelt tepsit.
Ha a masszánk kicsit összeállt, nem túl ragacsos, de már nem is folyós, akkor egy habzsák segítségével patkó, vagy más, tetszés szerinti formákat nyomunk a sütőlapra, nem túl szellősen, mert nem fog túlságosan megdagadni.
Aprított rozmaringgal szórjuk meg a tetejüket és 25 perc alatt készre sütjük.
Palanett
Az anyagokat összegyúrjuk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. A krumplit összetörjük, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a zsiradékot. Ha a krumpli langyosra hűlt, hozzátesszük a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkaszeleteket félbevágom, így összesen 20 darabot kapok. 10 szeletet vékonyan megkenek mustárral, 10 szeletet pedig ecetes tormával. A felengedett tésztát lisztezett deszkán ol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű