- 10 dkg szezámmagliszt
- 35 gramm kókuszliszt
- 2 ek. citromlé
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 csapott ek. só
- 1 tk. natúr fokhagymapor
- 4 db M-es tojás
- 5 ek. kókuszolaj
- 1 dl víz
- 1 tk. őrölt kömény
- aprított rozmaringlevelek
Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban villával lazán felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, vizet és a citromlevet. Ezt a lágy masszát óvatosan a fűszeres liszthez adjuk, fakanállal pár perc alatt csomómentesre keverjük és jó 10 percre félretesszük.
A sütőt 190 Celsius – fokra melegítjük és előkészítjük a szilikonlappal bélelt tepsit.
Ha a masszánk kicsit összeállt, nem túl ragacsos, de már nem is folyós, akkor egy habzsák segítségével patkó, vagy más, tetszés szerinti formákat nyomunk a sütőlapra, nem túl szellősen, mert nem fog túlságosan megdagadni.
Aprított rozmaringgal szórjuk meg a tetejüket és 25 perc alatt készre sütjük.
Palanett
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk. Sütés: 180 fok, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet meglangyosítjuk az 1 evőkanál cukorral, és az élesztőt megkelesztjük benne. A megkelt élesztőt és a többi hozzávalót a liszttel összedolgozzuk és 1 órát kelesztjük a tésztát....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 200 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű