- 10 dkg szezámmagliszt
- 35 gramm kókuszliszt
- 2 ek. citromlé
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 csapott ek. só
- 1 tk. natúr fokhagymapor
- 4 db M-es tojás
- 5 ek. kókuszolaj
- 1 dl víz
- 1 tk. őrölt kömény
- aprított rozmaringlevelek
Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban villával lazán felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, vizet és a citromlevet. Ezt a lágy masszát óvatosan a fűszeres liszthez adjuk, fakanállal pár perc alatt csomómentesre keverjük és jó 10 percre félretesszük.
A sütőt 190 Celsius – fokra melegítjük és előkészítjük a szilikonlappal bélelt tepsit.
Ha a masszánk kicsit összeállt, nem túl ragacsos, de már nem is folyós, akkor egy habzsák segítségével patkó, vagy más, tetszés szerinti formákat nyomunk a sütőlapra, nem túl szellősen, mert nem fog túlságosan megdagadni.
Aprított rozmaringgal szórjuk meg a tetejüket és 25 perc alatt készre sütjük.
Palanett
1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből 1-2 evőnálnyit tegyél félre, az kell majd a lekenéshez. A tojásfehérjéhez add hozzá a sót és a citromlevet, kézi habverővel verd fel, de csak egy kicsit, amíg hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű