- 10 dkg szezámmagliszt
- 35 gramm kókuszliszt
- 2 ek. citromlé
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 csapott ek. só
- 1 tk. natúr fokhagymapor
- 4 db M-es tojás
- 5 ek. kókuszolaj
- 1 dl víz
- 1 tk. őrölt kömény
- aprított rozmaringlevelek
Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban villával lazán felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, vizet és a citromlevet. Ezt a lágy masszát óvatosan a fűszeres liszthez adjuk, fakanállal pár perc alatt csomómentesre keverjük és jó 10 percre félretesszük.
A sütőt 190 Celsius – fokra melegítjük és előkészítjük a szilikonlappal bélelt tepsit.
Ha a masszánk kicsit összeállt, nem túl ragacsos, de már nem is folyós, akkor egy habzsák segítségével patkó, vagy más, tetszés szerinti formákat nyomunk a sütőlapra, nem túl szellősen, mert nem fog túlságosan megdagadni.
Aprított rozmaringgal szórjuk meg a tetejüket és 25 perc alatt készre sütjük.
Palanett
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...
Elkészítési idő:A 2,5 dl tejet és a 2,5 evőkanál lisztet egy kisebb lábosban habverővel csomómentesre dolgozom, majd kis lángon felteszem főni. Gyakran kevergessünk, mert a liszt nagyon lehúzza, é...
Elkészítési idő:Előkészítés : Az élesztőt meleg vízben, és cukorral futtassuk fel. Ezután tegyünk be minden folyadékot egy nagy tálba, és keverjük össze őket a kezünkkel. ● Fokozatosan adjunk hoz...
Elkészítési idő: