menu

Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós-sajtos tekercs


Írta:

Elk. idő: 60-70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
 5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg
 sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.

Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Vajdasági sós-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepertős pogácsa egyszerűen
Tepertős pogácsa egyszerűen

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tejet. Jól összekeverjük, és kelesztjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piritott virsli túrós kelt tésztában
Piritott virsli túrós kelt tésztában

--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat --szép símára gyúrjuk ....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Réteges tepertős pogácsa
Réteges tepertős pogácsa

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa
Finom vajas pogácsa

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk