menu

Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós-sajtos tekercs


Írta:

Elk. idő: 60-70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
 5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg
 sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.

Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Vajdasági sós-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos leveles
Sajtos leveles

A lisztet, 10 dkg vajat, a sót és a tejfölt az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk. 1 órát kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos-tarjás rétes
Sajtos-tarjás rétes

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Töltött finomságok > Sajtos-tarjás rétes Sajtos-tarjás rétes recept Galéria (4) Sajtos-tarjás rétes Beküldve: 2018.11.12. Kat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes pizza
Zabpelyhes pizza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Elkészítés 1 A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 2 A hajtogatásra szánt, durvára vágott tepertőn kívül az összes alapanyagot összemérjük egy edénybe. 3 Ezután simára gyúrjuk, és fól...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk