Családireceptkönyv.hu

joghurtos pogácsa magvakkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg zsír /vagy 15 dkg vaj esetleg margarin/
2 dkg élesztő, /ehhez egy fél deci tej, bele kicsi cukor/
1 kis pohár joghurt
1+1 tojás sárga
két teáskanál só /illetve ízlés szerint/
5 dkg reszelt sajt
magvak a tetejére /szezám, len, és napraforgó/

Elkészítés:


Az átszitált lisztet egy tálba teszem, a közepébe egy mélyedést csinálok. Ebbe beleszórom az élesztőt, ráteszem a cukrot, majd langyos tejjel leöntöm. Letakarom és megvárom, amíg az élesztő felfut. Akkor hozzáadom az 1 tojás sárgát, a sót, a joghurtot, a zsírt és az egészet összegyúrom. Kicsit keményebb, ruganyos tésztát kapok. Ha nem megfelelően gyúrható, akkor egy kis tejet adok hozzá.

Az így összegyúrt tésztát pihentetem, kelesztem kb 1 órát, majd kinyújtom, feltekerem, mint a bejglit, a két végét ráhajtom /jobbról és balról/, majd a tálba visszatéve ismét pihentetem 20-30 percig. Ezt a hajtogatást, ha van idő, még kétszer megismétlem. A megkelt tésztát végül kinyújtom, késsel bevagdosom és tetszés szerinti méretű, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőlemezre helyezem, majd megkenem a másik tojás sárgával, /amihez egy kicsi tejet adok/, megszórom egyenként a magok keverékével, megszórom a sajttal. Újabb 20 perc pihentetés után előmelegített sütőben, 180-200°-on pirosra sütöm.

A magok összetétele változtatható, esetleg elhagyható. A sajt lehet 2 féle is, nálam trappista és füstölt sajt keveréke volt.

joghurtos pogácsa magvakkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás – zöldfűszeres “sajt”golyók
Fokhagymás – zöldfűszeres “sajt”golyók

A hozzávalókat alaposan összekevertem, hagytam állni 10 percet, majd olajos kézzel kis golyócskákat formáltam es forró kókuszolajban par perc alatt aranybarnára sütöttem.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Köményes sajtos rúd
Köményes sajtos rúd

Morzsoljuk el a sós liszttel a margarint, majd a többi hozzávalóval állítsuk össze a tésztát. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Másnap nyújtsuk ki ujjnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet langyosítsuk meg keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit keverjük hozzá a liszthez,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk