- 400g liszt (60g zapliszt, 240g teljeskiörlésű, 100g finom)
- 20g sikér
- 12g só
- 160g margarin
- 200g túró
- 70g tejföl
- 300 ml tej (ebben tejszín-víz felesben)
- 15g élesztő
- 1 tojás
- 150g reszelt sajt
Langyos folyadékban elkeverem az élesztőt. A margarint elmorzsolom a sós, sikéres liszttel, hozzá az élesztős tej, a tejfölben elkevert tojássárga, túró, összedolgozni, keleszteni. Utána télalap alakúra nyújt, megszór a sajt 2/3-ával, felteker (mint a piskótatekecset), s kinyújt, de már pogimagasságra csak. Keleszt, majd teteje tojásfehérjével megken, maradék sajttal megszór, felkockáz.
Ezt 200 fokon légkeveréssel sütöttem 20 percet, de láthatóan sok(k) lett neki
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F). 2. Készítsd el a tölteléket: Egy nagy tálban keverd össze a feta sajtot, a túrót, a tojásokat, a friss kaprot, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a tálba készítjük az összes hozzávalót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű