- 400g liszt (60g zapliszt, 240g teljeskiörlésű, 100g finom)
- 20g sikér
- 12g só
- 160g margarin
- 200g túró
- 70g tejföl
- 300 ml tej (ebben tejszín-víz felesben)
- 15g élesztő
- 1 tojás
- 150g reszelt sajt
Langyos folyadékban elkeverem az élesztőt. A margarint elmorzsolom a sós, sikéres liszttel, hozzá az élesztős tej, a tejfölben elkevert tojássárga, túró, összedolgozni, keleszteni. Utána télalap alakúra nyújt, megszór a sajt 2/3-ával, felteker (mint a piskótatekecset), s kinyújt, de már pogimagasságra csak. Keleszt, majd teteje tojásfehérjével megken, maradék sajttal megszór, felkockáz.
Ezt 200 fokon légkeveréssel sütöttem 20 percet, de láthatóan sok(k) lett neki
A cukrot a langyos tejhez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy tojással, a zsírral, a tejföllel, a fehérborral, a felf...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét lehetőség van, vagy mindent összekutyulok, vagy csak az első három összetevőt. Egy éjszaka hűtőbe teszem, reggel sütőpapírra kanállal halmozom.( Elég egy órára is, csak nekem í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű