menu

Családireceptkönyv.hu

hagymás kolbászos falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


észtához:

1 kg liszt
1 dl + 4 dl langyos tej
4 dkg élesztő
só (ízlés szerint)
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1-2 csipet cukor

A töltelékhez:

1 db nagy lilahagyma
kolbász
kb. 30 dkg sajt (trappista, de lehet füstölt is)
20 dkg margarin



Forrás: http://webcukraszda.hu/hagymas-kolbaszos-sajtos-kockak/

Elkészítés:



1 felvert tojás
szezámmag

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjük a langyos cukros tejet. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd az ujjunkkal jól összekeverjük a tejben. A “fészek” széléről egy kis lisztet szórunk az élesztős tejbe, majd megint jól összekeverjük az ujjunkkal (ez a kovász), és letakarjuk kb. 3-5 percre, míg felfut. Utána beletesszük a lisztbe a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg kb. a duplájára nem kel.

Közben, míg kel a tészta, előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Lereszeljük a sajtot (a lereszelt sajtot egy kicsit szórjuk meg liszttel, így nem fog összeragadni). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, a kolbászkarikákat pedig félbevágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, és vékonyan felvágjuk, majd egy kisebb lábosban megolvasztjuk a margarint, és beletesszük a hagymát dinsztelni.

Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett sík felületen kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Először a hagymás-margarin felével meglocsoljuk, erre rászórjuk a kolbász felét, végül a reszelt sajt felét. Ezután hajtogatjuk a következőképpen: Először a tészta bal oldalát közepéig ráhajtjuk, utána a jobb oldalát. Aztán az alsó részét közepéig ráhajtjuk, és végül a felső részét is (mint egy borítékot). Megfordítjuk, így ami a felső része volt, most alul lesz. Letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 15 percig pihentetjük. Szórunk egy kis lisztet a tészta aljára, hogy ne ragadjon le, és megint kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A maradék tölteléknek valóit rászórjuk úgy, mint előzőleg, majd megint boríték-szerűen hajtogatjuk. Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük.

Utána jó ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egy éles késsel a tetejét beirdaljuk, majd egyforma négyzetekre felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a négyzetre felvágott tésztát, a tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180°C-on szép aranybarnára sütjük.

Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat kívánok! :)


Forrás: http://webcukraszda.hu/hagymas-kolbaszos-sajtos-kockak/

hagymás kolbászos falatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Muffin, tonhalas
Muffin, tonhalas

Csepegtesd le a tonhalat, majd keverd össze az apróra vágott paprikával és az egész vékonyra szeletelt olívabogyóval. A lisztet keverd össze a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 SAJTOS CSIGA
SAJTOS CSIGA

A lisztben elkeverem a sütőport és a sót, majd a hideg, felkockázott vajjal elmorzsolom. A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját és a vajas liszthez adom. Egy könnyen kezelhető,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás-rozmaringos grissini
Sonkás-rozmaringos grissini

A sonkát apró kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, leszárítjuk, majd a leveleit finomra aprítjuk. A kétféle lisztet tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós-sajtos stangli
Sós-sajtos stangli

A margarint összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a két egész tojást, a tejben felfuttatott élesztőt és ízlés szerint a sót, és az egészet jól összegyúrjuk. Gyúródeszkán kinyú...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk