100 g vaj
100 g búzafinomliszt
100 g reszelt sajt
1 db tojás sárgája
A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.
A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe, majd osszuk négy részre a nyers tésztát. Készítsük el a sajtkrémet a hozzávalókból, keverjük ki alaposan. Vegyük magunk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal, vagy szezámmaggal megszórjuk, és felcsíkozva sütűpapíros sütőlemezen megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfotón
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű