100 g vaj
100 g búzafinomliszt
100 g reszelt sajt
1 db tojás sárgája
A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.
A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat, a tejfölt, az élesztőt, a sót, a cukrot és 1 db tojást összekeverünk. Tésztává gyúrjuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Másnap 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd liszttel (nálam rizsliszttel) beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy máks...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ligát habosra kevertem, hozzáadtam 10 dkg lisztet (így a tésztához maradt 20 deka) és alaposan kikevertem. Hagytam a konyhapulton, meleg helyen, hogy ne dermedjen meg, később ken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű