Lala kifli
1 kis pohár joghurt (140g)
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek. cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 ek. só
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppne kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint reszelni szoktam, könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat összegyúrjuk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesMindent össze kell keverni: az olvasztott margarint, a tejfölt és a tojást hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Kinyújtjuk, olyan másfél ujjnyi vastagra, majd megszórjuk szezámmag...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű