25 dkg gesztenye massza
20 dkg darált mandula
20 dkg darált kesudió
2-3 ek tápióka keményítő (elhagyható vagy gesztenye, zöldbanánliszt vagy esetleg bambuszrost lisztre cserélhető)
1 ek útifű maghéj
2 kisebb tojás (vagy 1 L-es)
kevés só
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbin sav
A gesztenye masszát kiolvasztjuk. A magokat kávédarálóval, vagy aprító géppel ledaráljuk, minél kevésbé szemcsés annál jobb. Majd az összes többi hozzá valóval összekeverjük. Először kanállal, utána kézzel is. Egy nagyon ragadós masszát kapunk de nem kell megijedni, így a jó.
Ezután a tenyerünkben a masszából kis golyókat formázunk (ha nem megy, a tésztát be kell kicsit hűteni, mert utána sokkal könyebben formázható, vagy vizes kézzel csináljuk). Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és a tetejüket ellapogatjuk, hogy igazi pogácsa formájuk legyen és 180 fokon a pogácsák vastagságától függően 40-60 percig sütjük őket.
Készen olyan az ízük, mint ha sajt lenne bennük a darált kesudió miatt.
Úgy tudom, hogy az útifű maghéj és a keményítő elhagyható belőle, de ha nagyon ragad kell még bele tenni a magokból.
1. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsolom a vajjal/margarinnal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom. A mézet...
Elkészítési idő:A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 1 óraMix together apples,orange juice and zest, grated palm shortening ( I began hand grating and then decided to shred it in my food processor), beaten eggs, maple syrup in a large...
Elkészítési idő: