menu

Családireceptkönyv.hu

Majdnem sajtos paleo pogácsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg gesztenye massza
20 dkg darált mandula
20 dkg darált kesudió
2-3 ek tápióka keményítő (elhagyható vagy gesztenye, zöldbanánliszt vagy esetleg bambuszrost lisztre cserélhető)
1 ek útifű maghéj
2 kisebb tojás (vagy 1 L-es)
kevés só
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbin sav

Elkészítés:


A gesztenye masszát kiolvasztjuk. A magokat kávédarálóval, vagy aprító géppel ledaráljuk, minél kevésbé szemcsés annál jobb. Majd az összes többi hozzá valóval összekeverjük. Először kanállal, utána kézzel is. Egy nagyon ragadós masszát kapunk de nem kell megijedni, így a jó.
Ezután a tenyerünkben a masszából kis golyókat formázunk (ha nem megy, a tésztát be kell kicsit hűteni, mert utána sokkal könyebben formázható, vagy vizes kézzel csináljuk). Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és a tetejüket ellapogatjuk, hogy igazi pogácsa formájuk legyen és 180 fokon a pogácsák vastagságától függően 40-60 percig sütjük őket.
Készen olyan az ízük, mint ha sajt lenne bennük a darált kesudió miatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Úgy tudom, hogy az útifű maghéj és a keményítő elhagyható belőle, de ha nagyon ragad kell még bele tenni a magokból.

Majdnem sajtos paleo pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Sós sütik, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL *
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL *

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Mámorító havasi kifli dióval töltve
Mámorító havasi kifli dióval töltve

1. A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. 2. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Parmezános citromos csirkemell
Parmezános citromos csirkemell

A serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Taco Al Pastor
Taco Al Pastor

Taco Al Pastor – talán az egyik legkomplexebb, egyben legfinomabb. Az autentikus verzió ugyanakkor házilag sajnos szinte kivitelezhetetlen, ugyanis egy olyan függőleges, forgó gril...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk