menu

Családireceptkönyv.hu

149. Porhanyós sajtos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
csipet só
1 kk.pirospaprika
25 dkg liszt
fél kk.sütőpor
kenéshez:2 tojássárga
szórás:mák,szezámmag,kömény stb.

Elkészítés:


A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűtőben 2 órát pihentetjük.A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk.Kiszúrjuk,és vajas,lisztes tepsibe rakjuk.A tojássárgákat 1 ek.vízzel felverjük, megkenjük, és magokkal megszórjuk.200 fokon kb.15-20 perig sütni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
GM pizzás croissant
GM pizzás croissant

Az almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam az előzőleg elkevert kétféle lisztkeveréket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges tepertős pogácsa
Réteges tepertős pogácsa

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. . A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és még an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós mákos-szezámos stangli recept
Ropogós mákos-szezámos stangli recept

A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk