20 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
csipet só
1 kk.pirospaprika
25 dkg liszt
fél kk.sütőpor
kenéshez:2 tojássárga
szórás:mák,szezámmag,kömény stb.
A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűtőben 2 órát pihentetjük.A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk.Kiszúrjuk,és vajas,lisztes tepsibe rakjuk.A tojássárgákat 1 ek.vízzel felverjük, megkenjük, és magokkal megszórjuk.200 fokon kb.15-20 perig sütni
A csicsókát megfőzzük, ha megfőtt megtisztítjuk, pépesítjük, kissé hagyjuk hűlni. Az élesztőt megfuttatjuk. Amikor a csicsóka éppen langyos már, a többi összetevőve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és egynemű, homogén állagú tésztává gyúrjuk. ( Ne legyenek benne fehéres foltok! ) Folpackba csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű