Családireceptkönyv.hu

405. Porhanyós sajtos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
csipet só
1 kk.pirospaprika
25 dkg liszt
fél kk.sütőpor
kenéshez:2 tojássárga
szórás:mák,szezámmag,kömény stb.

Elkészítés:


A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűtőben 2 órát pihentetjük.A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk.Kiszúrjuk,és vajas,lisztes tepsibe rakjuk.A tojássárgákat 1 ek.vízzel felverjük, megkenjük, és magokkal megszórjuk.200 fokon kb.15-20 perig sütni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)
Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge keménységű tésztát kapunk, amit hólyago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Virsli vagy sörkolbász leveles tésztában
Virsli vagy sörkolbász leveles tésztában

A leveles tésztát kinyújtjuk vékonyan megkenem olvasztott margarinnal,daraboljuk akkorára hogy egy virsli vagy a kolbász darab elférjen benne ,megszórom egy kevés sajtal s aztán,fe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk