20 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
csipet só
1 kk.pirospaprika
25 dkg liszt
fél kk.sütőpor
kenéshez:2 tojássárga
szórás:mák,szezámmag,kömény stb.
A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűtőben 2 órát pihentetjük.A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk.Kiszúrjuk,és vajas,lisztes tepsibe rakjuk.A tojássárgákat 1 ek.vízzel felverjük, megkenjük, és magokkal megszórjuk.200 fokon kb.15-20 perig sütni
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű sütőlapot. A rokfortot villával megtörjük, simára eldolgozzuk a krémsajttal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég. ◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk. ◾️Ez lesz a...
Elkészítési idő: 20 perc + sütés Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk, 2-3 mm vékonyra. Megkenjük felvert tojással. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan feltekerjük a csíkokat habroló csőre. 20 percet pihentetjük, majd 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben,majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4részre osztjuk a tésztát 30cmes átmérőjűre kinyújtunk e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű