Családireceptkönyv.hu

Sajtpuffancs


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 150 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 120 g barnarizs-liszt
- 3 tojás
- 50 g reszelt sajt

A krém hozzávalói:
- 250 g mascarpone
- 200-300 g trappista sajt
- só

A díszítéshez:
- reszelt sajt

Elkészítés:


◾️Lábasban a vajat, a vizet és a sót forrásig melegítjük.
◾️Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a barnarizs-lisztet és csomómentesre keverjük.
◾️Visszatesszük a tűzre, és addig kavargatjuk, amíg a tészta sercegni nem kezd.
◾️További néhány percig gyors mozdulatokkal keverjük, ezalatt összeáll.
◾️Levesszük a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk.
◾️Egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, mindig addig keverve a tésztát, amíg a tészta a tojást teljesen fel nem vette.
◾️Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire 24 egyforma halmot nyomunk, és 15 percre félretesszük.
◾️A sütőlapot és a fánkokat vízzel megspricceljük, és 185 fokon 15 percig, majd 170 fokon további kb. 30 percig sütjük.
▪️Sütés közben nem szabad kinyitni a sütőt, különben a fánkok összeesnek.
◾️A sütési idő leteltekor elzárjuk a hőt és a sütő ajtaját továbbra is zárva tartva hagyjuk a fánkokat a sütőben kihűlni.
◾️A krémhez a mascarponéhoz keverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
◾️A fánkok tetejét levágjuk, az üreget krémmel megtöltjük.
◾️A puffancsot reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Eredeti recept: Kifőztük.hu

Sajtpuffancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kalácsok
Virlis virágok
Virlis virágok

Az élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erika mama sós -túrós sütije
Erika mama sós -túrós sütije

A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel lisztezett deszkán kb ujjnyira kinyújtjuk, tojással lekenjük, ízlés szerint sajttal, köménnyel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Szalalkális sajtos rúd
Szalalkális sajtos rúd

A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ágota
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztel a sót és a margarint elmorzsolom,beleteszem a sajtot amiből hagyok a tetejére és annyi tejfölt teszek hozzá hogy jól gyúrható tésztát kapjak.Vékonyra kinyújtom,meg kenem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk