1 kg krumpli
1 kg liszt
35 dkg disznózsír
1 ek só
3 tojás
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta)
Ha kihűlt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval (az élesztőt kb 1 dl tejben pici cukorral fel kell futtatni előbb)....ha ragacsos lenne, tehetünk hozzá bátran egy kicsit több lisztet....kb 40 percet kelesztjük meleg helyen letakarva.
Kb fél centisre nyújtjuk, tetejét késsel bekarcoljuk és kiszaggatjuk
Tetejüket tojássárgájával megkenve hagyjuk állni még kb 10 percet, hogy egy kicsit összeszedjék magukat. 180-200 fokos sütőben szép színűre sütjük (légkeverésesen szoktam....gyorsan megsül)
1. A lisztet a sütőporral, a tojás sárgájával, csipetnyi borssal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen gyúrható tésztává jól eldolgozunk. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet az olajjal felforraljuk, mikor elkezd forrni takarékra vesszük, beleöntjük a lisztet. Rögtön elkezdjük kavarni a robotgéppel, kb. fél-egy percig. Majd levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiengedett leveles tésztás kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a reszelt sajttal, pirospaprikával, ha szükséges kevés sóval. Ezt követően félbehajtjuk, majd újra 1 cm vékonyra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a búzadarát, sót, cukrot és a sütőport. Mehet rá az olaj és joghurt. Most jön egy gyúrás, vagy inkább itt még csak keverés, mert ez még sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű