1 kg krumpli
1 kg liszt
35 dkg disznózsír
1 ek só
3 tojás
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta)
Ha kihűlt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval (az élesztőt kb 1 dl tejben pici cukorral fel kell futtatni előbb)....ha ragacsos lenne, tehetünk hozzá bátran egy kicsit több lisztet....kb 40 percet kelesztjük meleg helyen letakarva.
Kb fél centisre nyújtjuk, tetejét késsel bekarcoljuk és kiszaggatjuk
Tetejüket tojássárgájával megkenve hagyjuk állni még kb 10 percet, hogy egy kicsit összeszedjék magukat. 180-200 fokos sütőben szép színűre sütjük (légkeverésesen szoktam....gyorsan megsül)
Az olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük. Dagasztógépbe mérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKépek a hajtogatáshoz: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/leveles-sajtos-rud/ A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összegyúrjuk, dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal,lefedjük csíkozott baconnel. A szalonna nagysága lesz a méret. Ennek alapján felvágjuk a tésztát.Ügyesen felsodorjuk...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes